Beste stillegående støvsugere i test

Rangeringen er basert på støvsugerens funksjoner, design, pris samt diverse tester.

Vis filter Skjul filter

Maks. pris

0

Merke

Energiklasse

Lydnivå

0

Vekt

0

Ladetid

0
#1
Miele Complete C3 Silence EcoLine
Sugeevne 75
Strømforbrug 85
Støjniveau 90
Design 79
Dagens beste pris 2.129 kr
Til butikk
#2
Philips FC8780/09
Philips FC8780/09
Sugeevne 80
Strømforbrug 75
Støjniveau 85
Design 80
Dagens beste pris 1.779 kr
Til butikk
#3
Electrolux ESP74GREEN
Sugeevne 75
Strømforbrug 78
Støjniveau 78
Design 77
Dagens beste pris 1.039 kr
Til butikk

Hvorfor velge en stillegående støvsuger?

Når man skal finne den helt riktige støvsugeren, så er det mange ting man skal tenke på. Det er blant annet en god ide å tenke på hvor mye støvsugeren bråker hvis man skal ta hensyn til andre. Hvis man bor i leilighet, så vil naboene over og under nok sette stor pris på at ikke man ikke bråker for mye. Ved å velge en stillegående støvsuger, trenger man ikke å plage de som bor rundt og dermed kan man støvsuge akkurat som man vil – også hvis man bor i leilighet og skal ta hensyn til andre.

For de som har husdyr kan det også være en god ide å velge en stillegående støvsuger. Mange dyr er nemlig redde for lyden av støvsugeren og de vil derfor enten forsøke å flykte fra den eller angripe den, hvis de ser den som en trussel. Derfor kan det også være en god ide å ta hensyn til de man bor med, og ikke bare til de rundt. Det kan for eksempel være at man har en liten baby hjemme, og når man så endelig kan støvsuge og vaske mens barnet tar en middagslur, så er det en fordel at støvsugeren er stillegående. I disse tilfellene vil det alltid være å foretrekke at støvsugeren bråker så lite som mulig.

I tillegg til å hensyn til omgivelsene og de man bor med, så er det også deilig for en selv at det ikke bråker så mye når man støvsuger. En stillegående støvsuger vil derfor være til alles glede og fordel, for hvem synes egentlig det er greit med en støvsuger som bråker for mye? Man burde altså velge en stillegående støvsuger for å glede seg selv, så kan man også glede seg til å bruke den og støvsuge hjemme i ro og fred. Dessuten kan man også endelig støvsuge til musikk, fordi støvsugeren ikke overdøver alt. Dermed kan en stillegående støvsuger være det som skal til for at rengjøringen blir litt morsommere enn den pleier.

Ledende merker innenfor stillegående støvsugere

Det er flere forskjellige leverandører som tilbyr stillegående støvsuger. De som inntil videre har utviklet de beste modellene av stillegående støvsuger er Electrolux og Bosch. Begge disse produsentene har produkter på markedet som er de met stillegående vi hittil har sett. Miele har også prøvd seg på stillegående støvsuger, men har inntil nå kun utviklet støvsugere med et høyere lydnivå enn vi her hos Pricesurf vil kategorisere som stillegående, derfor er ikke disse tatt med i våre utvalgte modeller.

Det er helt sikkert kommet stigende etterspørsel på de stillegående støvsugerne siden forbrukerne som oftest ikke ønsker seg en ekstremt bråkete støvsuger. I fremtiden er det derfor rimelig å anta at det vil bli utviklet flere og superlekre modeller av stillegående støvsuger, som vi selvfølgelig vil glede oss veldig til å presentere for dere her på siden.

Hvis du ikke ser etter en stillegående støvsuger, men i stedet er på jakt etter en allergivennlig støvsuger, kan du lese mer om denne typen her.

Hva kjennetegner en lydløs/stillegående støvsuger?

Det som kjennetegner en stillegående støvsuger, er at den er utrolig stille. Det er fremdeles ikke mulig å lage en fullstendig lydløs støvsuger, men de ulike produsentene er i stor grad blitt bedre til å lage modeller som bråker markant mindre – uten å gå på kompromiss med rengjøringsevnen, vel og merke.

En støvsuger har som oftest et støynivå som ligger på 65-80 dB. Alle modellene som ligger innenfor dette intervallet, vil betegnes som normalt støyende støvsugere. Hvis du er på jakt etter en støvsuger som ikke bråker så mye, så anbefaler vi at du som utgangspunkt finner en modell som ligger på under 70dB.

Og det er nettopp derfor alle støvsugerne på denne siden oppfyller dette kravet. Alle støvsugerne du finner i tabellen øverst på siden, har nemlig et lydnivå på under 70 desibel og blir derfor betegnet som noen av de aller mest stillegående støvsugerne på markedet.

Hva er fordelene ved en stillegående støvsuger?

Det er individuelt fra person til person, hva man synes om en stillegående støvsuger. Det er mange som ikke at tenker over at den bråker i det hele tatt og så er det mange som synes det er et stort irritasjonsmoment. Vi vil nå gjennomgå et par av de situasjonene, der en stillegående støvsuger er en klar fordel.

Du kan støvsuge til alle døgnest tider – Dette er spesielt en fordel for folk som bor i leilighet. Du kan unngå å plage de som bor i oppgangen din med en stillegående støvsuger. Derfor får du full kontroll over når på døgnet du kan gjøre rent og dermed kan du også utnytte tiden din bedre når det passer deg.

Du vekker ikke små ban – Hvis du har små barn som ligger og sover, så vil du ikke forstyrre dem. Det er flere av støvsugerne som er så stille at den ikke vil vekke personer som personer. Dermed unngår du derfor å bruke tid på å få barnet til å sovne igjen.

Kjæledyrene dine blir ikke redde – Noen kjæledyr, spesielt hunder og katter, kan ikke fordra den høye lyden fra støvsugeren. I stedet for at de løper panisk rundt når du støvsuger, så kommer de ikke til å reagere på støvsugeren overhodet siden den bråker mye mindre enn “vanlige” støvsugere.

Du kan ha en samtale – Med noen av de stillegående støvsugerne kan man faktisk holde en samtale mens man støvsuger. Siden det ikke kommer mer bråk fra støvsugeren enn ved en helt vanlig samtale, kan du derfor både snakke i telefonen eller holde en normal samtale mens du støvsuger.

Hvilket merke har de mest stillegående støvsugere?

Vi kan ikke gi et entydig svar på hvilken støvsuger som bråker aller minst. Vi kan dog si at det er noen merker som har en høyere tendens til å utvikle stillegående støvsuger enn andre.

Særlig Electrolux har gjort seg bemerket på denne fronten med introduksjonen av deres “Ultra Silencer serie”, som de selv sier er verdens mest stillegående husholdningsstøvsugere. Mange andre merker har også lydløse modeller, men det er som regel kun toppmodellene.