Beste Siemens støvsugere i test

Rangeringen er basert på støvsugerens funksjoner, design, pris, samt diverse tester.

Vis filter Skjul filter

Maks. pris

0

Merke

Energiklasse

Lydnivå

0

Vekt

0

Ladetid

0
#1
Siemens VSZ7530
Sugeevne 68
Strømforbrug 67
Støjniveau 69
Design 68
Dagens beste pris 3.699 kr
Til butikk
#2
Siemens iQ300 Plus Taupe
Sugeevne 65
Strømforbrug 68
Støjniveau 69
Design 62
Dagens beste pris 2.429 kr
Til butikk

Siemens støvsugere er populære

TDet tyske merket Siemens, er populært i Norge. Faktisk står Siemens for over 10 % av markedet og er derfor et av de mest populære merkene i Norge.

Det er ikke uten grunn, da Siemens er kjent for å lage noen glimrende støvsugere, med spesielt gode spesifikasjoner. Siemens støvsugere er bygget på tradisjonelt vis med innebygget ledning, og en pose som holder på støvet. I dag er det ellers også populært å produsere poseløse støvsugere, som fanger de norske forbrukerne i høyere grad enn tidligere.

Siemens støvsugere har et effektivt filter

Du forventer selvfølgelig at en god støvsuger gjør gulvet ditt rent. Men mange av Siemens modeller gjør faktisk mer enn det- de renser også luften når du støvsuger.

Luftstrømsystemet i de fleste Siemens støvsugere reduserer ukontrollert utslipp av luft. Dette, kombinert med et HAPA- filter av samme type som brukes i sterile rom til produksjon av mikrochips- gjør at selv de minste kondens og tjærepartikler holdes ute. Dette gjør utblåsningsluften mye renere enn luften i rommet, så selv en allergiker kan puste lettere.

Finn en støvsuger som matcher ditt behov

Takket være den seneste teknologiske utviklingen, har Siemens støvsugere ikke kun en imponerende sugeevne, de er også enormt energieffektive. De både oppfyller, og overgår, kravene i EUs nye energimerking. Den øverste del av merkingen inneholder informasjon om energieffektivitetsklassen og det gjennomsnittlige energiforbruket. Men når du skal velge støvsuger, så er den nederste del av merkingen også viktig, da den inneholder informasjon om viktige komfortfaktorer.

Er ren luft viktig for deg? Så bør du velge en støvsuger med klasse A i partikkelutslipp. Klassen for støvopptak på tepper og gulv gir deg informasjon om, hvor god støvsugerens sugeevne er. Når det gjelder lydnivå, så bør du velge en støvsuger med et støynivå på under 80 dB(A) – ellers kan du fort komme til å synes, at støvsugeren din blir bråkete og irriterende.

Så god er en Siemens støvsuger

Sammen med Electrolux, Bosch og Miele er Siemens en av de førende støvsugerfabrikanter i verden. Siemens er tysk grundighet på sitt beste, og i Norge ligger Siemens støvsugere kontinuerlig på topp tre, på diverse lister i forbruker tester. Hvis du investerer i en Siemens støvsuger, kan du derfor være sikker på at du får en støvsuger som får ordnet støvsugingen i hjemmet, på tilfredsstillende vis.

Siemens lager mye mer enn bare støvsugere, og deres R & D avdeling er derfor temmelig avansert. Det betyr også at de har den økonomien som skal til, for å utvikle nyskapende støvsugerteknologi. Av den grunn, så kan Siemens tilby et produkt som overgår konkurrentenes. Hos Siemens står innovasjon høyt på dagsorden, så du får høy sugeevne, lang holdbarhet og fantastisk brukervennlighet til en god pris.

Hvis du skal kjøpe en Siemens støvsuger, så anbefales det ikke at du nødvendigvis kjøper den billigste modellen på markedet. Anmeldelsene av de billigste modellene er nemlig ikke så gode. Men hvis du til gjengjeld bruker litt flere penger, og kjøper en mellom billig støvsuger, så får du god kvalitet til en god pris. Det er alltid en god ide at du leser forbrukernes anmeldelser av produktet, spesielt hvis du skal kjøpe et av de billige produkter. På den måten kan du danne deg et tilstrekkelig inntrykk av støvsugeren, før du kjøper den.

Er en Siemens støvsuger allergivennlig?

Som tidligere nevnt, så er luftstrømningssystemet i en Siemens støvsuger ikke bare effektiv, men også enormt allergivennlig. Et HEPA-filter, som støvsugerne bruker, holder selv de minste partikler ute, og derfor er utblåsningsluften renere enn den luften som du puster inn normalt. Det betyr faktisk at du får litt renere luft, bare ved å tenne for støvsugeren.

Hvis du lider av støvallergi, så er det viktig at du støvsuger ofte. Støvallergi er egentlig ikke allergi mot selve støvet, men mot mider, som lever i sengetøyet. De er ganske uskadelige, men kan volde problemer hvis du er allergisk overfor dem. Men du kjenner sikkert til følelsen av, at støvet setter seg i nesen, og fremprovosere et nys. Det kan være en rimelig blandet fornøyelse.

En Siemens støvsuger kan, med dets sugeevne og filter, hjelpe deg med å skape et mer allergi vennlig hjem. Dette gjelder selvfølgelig også hvis du har barn som er overfølsomme for støv. Jo mer støv du har i hjemmet, så mer kan du og familien merke til det. Det er derfor en god ide at du støvsuger et par ganger om uken, sånn at støvet ikke får lov til å legge seg. Med regelmessig støvsuging av hjemmet, blir det lettere å innånde luften, også som allergiker.

Siemens støvsugere gjennom tidene

Siemens er en tysk virksomhet med snart 200 års historie. Siemens beskjeftiger seg med alt fra vindmølleteknologi, mobiltelefoner, togproduksjon og selvfølgelig støvsugere. Listen er uendelig lang, og der er snart ikke en teknologi tilbake, som Siemens ikke har prøvet krefter med. Derfor har Siemens også over 350.000 ansatte på verdensplan og er faktisk en av de største virksomheter i hele verden. Når det kommer til industriell produksjon, så ligger Simens som nummer 1 i hele verden.

I 1906 var Siemens en av de første til å lansere en såkalt Avstøvningspumpe. Den gangen var det en skikkelig krabat på over 300 kilo, som ble tilkoblet en 1 hestekrefters motor. Designet ble utviklet sånn at avstøvningspumpen kunne kjøres rundt på hjul, fra et værelse til det neste værelse, men den har helt sikkert laget voldsom støy, mye mer enn det som støvsugeren gjør i dag. Det var først i 1924 at Siemens designet en støvsuger med den sugeteknikk, form og vekt som vi kjenner til i dag. Siden den gang har det kun gått en vei.

I mange år samarbeidet Siemens sammen med Bosch på husholdningsområdet under navnet BSH. Fra 60’tallet og opp gjennom århundret var BSH en sterk spiller på markedet, når det kom til hvitevarer, og de har produsert under samme tak og solgt under sitt eget navn. Det sterke samarbeidet stoppet først i 2014, da Bosch overtok størstedelen av firmaet og blant annet begynte å produsere støvsugere under sitt eget navn. Siemens er likevel fortsatt under deres produksjon, og er i dag et av de sterkeste brands på markedet.