Beste poseløse støvsugere i test

Rangering er basert på støvsugerens funksjoner, design, pris og forskjellige tester

Vis filter Skjul filter

Maks. pris

0

Merke

Energiklasse

Lydnivå

0

Vekt

0

Ladetid

0
#1
Dyson V8 Absolute Plus
Dyson V8 Absolute Plus
Sugeevne 100
Strømforbrug 95
Støjniveau 95
Design 95
Dagens beste pris 4.190 kr
Til butikk
#2
Dyson V11 Absolute Extra
Dyson V11 Absolute Extra
Sugeevne 95
Strømforbrug 90
Støjniveau 95
Design 98
Dagens beste pris 6.890 kr
Til butikk
#3
Dyson V11 Absolute Extra Pro
Dyson V11 Absolute Extra Pro
Sugeevne 95
Strømforbrug 95
Støjniveau 95
Design 95
Dagens beste pris 8.990 kr
Til butikk
#4
Dyson V10 Cyclone Absolute
Dyson V10 Cyclone Absolute
Sugeevne 90
Strømforbrug 90
Støjniveau 87
Design 90
Dagens beste pris 5.290 kr
Til butikk
#5
Dyson V11 Torque Drive Extra
Dyson V11 Torque Drive Extra
Sugeevne 90
Strømforbrug 90
Støjniveau 90
Design 90
Dagens beste pris 6.390 kr
Til butikk
#6
Electrolux Pure C9 PC91-GREEN
Sugeevne 75
Strømforbrug 78
Støjniveau 79
Design 77
Dagens beste pris 2.159 kr
Til butikk
#7
Bosch BGS41PET1 Pro Animal
Sugeevne 75
Strømforbrug 75
Støjniveau 75
Design 75
Dagens beste pris 3.390 kr
Til butikk
#8
Miele støvsuger - Blizzard CX1 Excellence PowerLine - SKCF3
Miele Blizzard CX1 Excellence
Sugeevne 70
Strømforbrug 72
Støjniveau 74
Design 69
Dagens beste pris 3.699 kr
Til butikk
#9
Miele Blizzard CX1 comfort
Sugeevne 70
Strømforbrug 72
Støjniveau 73
Design 71
Dagens beste pris 4.499 kr
Til butikk
#10
Electrolux PC91-6MB Pure C9 Misty Blue
Sugeevne 65
Strømforbrug 68
Støjniveau 67
Design 68
Dagens beste pris 3.799 kr
Til butikk
#11
Electrolux PureC9 Remote Grip Space Teal Metallic
Sugeevne 68
Strømforbrug 66
Støjniveau 67
Design 65
Dagens beste pris 2.449 kr
Til butikk
#12
Electrolux PureC9 Raspberry Red
Sugeevne 69
Strømforbrug 65
Støjniveau 62
Design 60
Dagens beste pris 2.199 kr
Til butikk

Hva kjennetegner en poseløs støvsuger?

På denne siden kan du lese mer om støvsugere uten støvsugerposer og se hvilke modeller som er mest populære på markedet. Poseløse støvsugere kjenntegnes ved at de ikke har noen støvsugerpose som tradisjonelle støvsugere har. Det er mange som synes det er en stor fordel at de aldri skal tenke på å kjøpe støvsugerposer igjen.

En annen ting som kjennetegner støvsugere uten støvsugerposer, er at de ofte har et mer moderne design. Dette er noe som historisk sett har avskrekket mange fra å investere i denne slags støvsugere ettersom de så altfor sofistikerte ut. Derfor holdt man seg til sine tradisjonelle modeller som man kjente og var mer vant til.

Er støvsugere uten støvsugerposer dyrere?

I bunn og grunn er støvsugere uten støvsugerposer en del dyrere enn vanlige støvsugere. Det finnes dog ikke noe entydig svar på spørsmålet siden du også finner eksempler på at de er billigere. Når vi sier at de er dyrere, så er det fordi støvsugeren uten støvsugerpose som regel er selskapets toppmodell, den som har alt tilbehøret og som ligger i en dyrere prisklasse enn de andre modellene.

I tillegg har prisen også noe å gjøre med hvor mye selskapet har brukt på å utvikle sine poseløs støvsugere. Hvis vi for eksempel ser på Miele, som påstod at de ikke skulle ha noe å gjøre med støvsugere uten støvsugerposer, før støvsugerens sugekraft og totale effektivitet var like høy som på deres vanlige støvsugere. De har derfor brukt mange år på å utvikle og forbedre dette og det er først nå de er kommet på markedet med sin første poseløse støvsuger.

Til slutt bør vi nevne at med en støvsuger uten støvsugerpose, så skal du aldri tenke på å kjøpe støvsugerposer igjen. Hvis du har en vanlig støvsuger over lenger tid, kan kostnadene for støvsugerposer bli en ganske stor utgift over tid. Denne kostnaden kan du unngå helt siden en støvsuger uten støvsugerpose samler opp støvet i en beholder som lett kan tømmes i en søppelkasse.

Hvem lager de beste poseløs støvsugere?

Det er mange produsenter som lager gode og holdbare støvsugere, hvor det ikke er behov for støvsugerposer. En produsent som ofte vinner i tester, er Electrolux. Electrolux har laget noen svært gode modeller med mange smarte funksjoner. Samtidig får man høy sugeevne. Et annet merke som produserer gode modeller er Philips, og deres modeller er flere ganger blitt utsett som vinnere av forskjellige tester som er blitt gjennomført.

Når man snakker om støvsugere uten støvsugerposer, er det vanskelig ikke å nevne Dyson. Dyson er det merket som virkelig gjorde den poseløs støvsugeren populær. Dyson selger eksklusivt støvsugere uten støvsugerposer, og disse er utrustet med sin helt egen patenterte teknologi. Det er mange som har kritisert Dyson for å være for dyre, når man ser på hva man får til prisen. Som med alt annet så er dette svært individuelt, så vi foreslår at du går i en butikk der du kan se modellene og prøve dem.

Derfor skal du kjøpe en støvsuger uten støvsugerpose

En støvsuger uten støvsugerpose er en smart løsning for de som er lei av de vanskelighetene som er knyttet til støvsugerposer. De støver og søler når man skal skifte dem, og så mister støvsugeren sugekraften etter hvert som det samles mer støv i posen. Derfor kan en støvsuger uten støvsugerpose gi en mye bedre støvsuging og du kan kvitte deg med støvet rett etter hver støvsuging.

Det er heller ikke hver dag du skal gå ut å kjøpe nye støvsugerposer. Du har helt sikkert stått i situasjonen der du opplever at den vanlige støvsugeren mister sugeevnen, og du skal bytte støvsugerpose. Men noen ganger er det bare ikke nok tid til å kjøpe nye poser. Det innebærer at støvsugingen i stedet blir satt på pause og støvet blir liggende. Dette er veldig irriterende.

Dette problemet slipper du naturligvis med en støvsuger uten støvsugerpose. Her tømmer du bare beholderen når du har brukt den. Det betyr at man ikke samler skitt og støv i flere måneder, men bare kvitter seg med det daglig.

Finn igjen verdigjenstander

En annen fordel med poseløs støvsugere, er at hvis du skulle være så uheldig at du kommer til å støvsuge noe som ikke burde blitt støvsugd, så kan du enkelt finne det igjen i støvsugeren. Hvis du har barn hjemme, så har du helt sikkert støvsugd en Legokloss eller andre små leker. Det er helt uunngåelig, og det skjer med jevne mellomrom.

Det verste er hvis man er så uheldig å støvsuge noe verdifullt, som en mynt eller en giftering. Kanskje en gammel, sjelden mynt fra 1800-tallet eller et viktig notat som du skrev en god ide på kvelden før. Det er kanskje sjeldent, men man skal aldri si aldri. Og som vi vet, kommer en ulykke sjeldent alene.

Med en støvsuger uten støvsugerpose slipper du helt å bekymre deg for dette. Skulle man være så uheldig, så åpner du bare beholderen og fisker ut tingene dine. Det er superenkelt, og du slipper for å få skitne fingre i prosessen. En støvsugerpose støver naturligvis en hel del når man åpner den, og hvis du i tillegg skal begynne å grave etter noe kan det bli nok så skittent.

Allergivennlighet

Noe som vi ikke alltid tenker over, er hvor mye støvsugingen i seg selv faktisk støver. Støvet kommer opp i luften og ut i rommet helt til det lander på møbler, bøker, tv-apparater eller andre ting. Hvis du alltid har en liten forkjølelse, kanskje til og med en helårsforkjølelse, så kan det være du har fått støvallergi.

Egentlig er støvallergi en allergi mot husstøvmidd. Det høres ikke så innbydende ut når man vet at det er midd i huset. De er dog ganske ufarlige så lenge du ikke er allergisk overfor dem. Så opplever du nemlig det samme som når du er forkjølet, at øynene dine lett vil bli renne.

I tillegg til å lufte godt ut på soverommet hvor sengetøyet skal skiftes så ofte som mulig, så er det en god ide å ha en støvsuger med god sugeevne, som kan forhindre støvet i å blåse rundt i luften og ut i rommet. Det hjelper mot støvallergi hvis du har en støvsuger som kan samle alt.

Hvis du har en støvsuger med en støvsugerpose, er det også større risiko for at støver virvler rundt i luften når du skal skifte pose. Da skal man nesten holde pusten hele tiden. En støvsuger uten støvsugerpose letter problemet, siden du bare kan kaste støv og skitt ut direkte – så er det ute av verden. Og så samler du ikke på flere måneder gammelt støv som bare ligger og vokser i støvsugerposen.