Beste håndstøvsugere i test

Rangeringen er basert på støvsugerens funksjoner, design, pris samt diverse tester.

Vis filter Skjul filter

Maks. pris

0

Merke

Energiklasse

Lydnivå

0

Vekt

0

Ladetid

0
#1
Bosch Unlimited Pro Animal
Sugeevne 95
Strømforbrug 95
Støjniveau 100
Design 100
Dagens beste pris 2.999 kr
Til butikk
#2
Bosch BCHF216B
Sugeevne 90
Strømforbrug 85
Støjniveau 90
Design 87
Dagens beste pris 1.799 kr
Til butikk
#3
Bosch BCH7ATH32K
Sugeevne 80
Strømforbrug 80
Støjniveau 80
Design 80
Dagens beste pris 4.299 kr
Til butikk
#4
Philips XC8049/01. 10 stk. på lager
Philips XC8049/01
Sugeevne 68
Strømforbrug 65
Støjniveau 70
Design 69
Dagens beste pris 5.283 kr
Til butikk
#5
Miele Triflex HX1 SMUL0
Sugeevne 69
Strømforbrug 70
Støjniveau 65
Design 62
Dagens beste pris 5.207 kr
Til butikk
#6
Nilfisk Quick 28vmax VQ1BLU
Sugeevne 68
Strømforbrug 67
Støjniveau 67
Design 62
Dagens beste pris 1.360 kr
Til butikk
#7
Bosch Flexxo 2in1
Sugeevne 65
Strømforbrug 65
Støjniveau 65
Design 64
Dagens beste pris 2.747 kr
Til butikk
#8
Nilfisk Quick 36Vmax Black
Sugeevne 65
Strømforbrug 65
Støjniveau 65
Design 65
Dagens beste pris 1.399 kr
Til butikk
#9
Nilfisk Quick Q200WHI
Sugeevne 65
Strømforbrug 60
Støjniveau 63
Design 62
Dagens beste pris 1.149 kr
Til butikk
#10
Philips FC6150/01
Sugeevne 60
Strømforbrug 55
Støjniveau 55
Design 55
Dagens beste pris 557 kr
Til butikk
#13
Dyson V15 Detect Absolute
Dyson V15 Detect Absolute
Dagens beste pris 7.390 kr
Til butikk
#15
Dyson Outsize Absolute
Dyson Outsize Absolute
Dagens beste pris 8.290 kr
Til butikk

Hva er en håndstøvsuger?

Som navnet kanskje tilsier, er en håndstøvsuger en støvsuger som enkelt kan holdes og betjenes med en hånd. Der er mer kompakt med størrelsen enn en tradisjonell støvsuger, og derfor er den helt ideell til noen støvsugeroppgaver.

Typisk veier en håndstøvsuger ikke spesielt mye og derfor kan den lett bruker til å støvsuge mel og smuler fra bordet. Det er skjedd mye med håndstøvsugere de siste årene. De har fått bedre batteri, mer moderne design og sist, men ikke minst, så er det også noen modeller som kan brukes på gulvet, nemlig såkalte “2-i-1 støvsugere“.

Hvorfor skal jeg kjøpe en håndstøvsuger?

Det er mange fordeler ved en håndstøvsuger, hvilket også er en av grunnene til at de er blitt så populære. Håndstøvsugeren har den store fordelen at de er ekstremt tilgjengelige, siden de som oftest står fremme og er klar til å brukes med en gang. Det er ikke som med en tradisjonell støvsuger som først skal dras ut av skapet, settes i stikkontakten og selv da har du bare en viss rekkevidde før du må skifte stikkontakt igjen. Alt dette styret unngår du med en håndstøvsuger.

Derfor skal du vurdere å kjøpe en håndstøvsuger hvis du vil støvsuge oftere. I tillegg skal du vurdere å kjøpe en hånd støvsuger hvis du synes at det skal være lettere å støvsuge. En håndstøvsuger er for eksempel veldig populær i land som USA, der mange flere har en håndstøvsuger enn i Norge målt på gjennomsnitt per innbygger.

Erstatter en håndstøvsuger en normal støvsuger?

En håndstøvsuger kan godt erstatte en normal støvsuger. Det anbefales dog at du ikke har en stor leilighet eller et stort hus hvis du vil gjøre dette. Grunnen til det, er at de fleste håndstøvsugere har en begrensning i hvor lenge du kan brke den, siden en håndstøvsuger går på batteri og ikke får strøm direkte fra en stikkontakt når den skal suge.

Hvis du derimot bor i et hus/leilighet av normal eller mindre størrelse, så kan en håndstøvsuger være en veldig god ide. Som vi har nevnt tidligere, er den utrolig lett å betjene siden den har en fast plass der den står. Sugeevnen på de store modellene er svært god, og de kan helt klart få støvet opp fra gulvet. De siste årene er det skjedd mye på håndstøvsugermarkedet. De store produsentene er begynt å fokusere mer på å lage gode kvalitetshåndstøvsugere og derfor ser vi også at det kommer bedre og bedre modeller ut på markedet.

Hvem lager de beste håndstøvsugerne?

Det er mange produsenter som lager gode håndstøvsugere. Her på siden har vi prøvd å rangere de beste. Derfor kan du bruke den tabellen du finner øverst på siden som et peilemerke for hvilke håndstøvsugere som er de aller beste. Husk at prisen også spiller en rolle.

Du får selvfølgelig en av de beste håndstøvsugerne ved å betale en høyere pris. Du skal alltid være oppmerksom på hva du får for pengene. Det kan være at det følger med ekstrautstyr som du kanskje ikke har bruk for. Noen ganger kan man kjøpe samme modell uten ekstrautstyret og dermed kan du spare en hel del penger.

Derfor skal du kjøpe en håndstøvsuger

En håndstøvsuger gir noen helt andre muligheter enn en vanlig støvsuger. Du kommer til i kroker som vanlige støvsugere ikke kommer til i. Man er ikke begrenset til en arbeidsradius på 5 til 9 meter på grunn av ledningen, den er også stor og klossete å manøvrere i stuen. Plutselig er ledningen ikke lang nok og du må skifte stikkontakt.

Det er ikke bare vanskelig, men også utrolig irriterende, fordi du øker risikoen for riper og skader på paneler, dørkarmer og lister som du har i huset når du drar støvsugeren etter deg. En håndstøvsuger er lett og enkel og kan ta alt fra de små smulene i sofaen til det lette støvet i hjørnene.

Smulenes fiende nummer 1

En håndstøvsuger er ikke så stor og derfor er sugeevnen heller ikke tilsvarende en vanlig støvsuger. Den behøver heller ikke være så kraftig hvis det bare er støv og smuler du skal bruke den til. Hvis du er typen som elsker å snacke i sofaen med yndlingsserien din på repeat og chips eller kjeks- Skåler og tallerkener er ikke noe du trenger, du spiser bare direkte fra posen og det er her det skjer. Det vil uunngåelig smule en hel masse, både på bordet, i sofaen og på den genseren du har på.

Da kan håndstøvsugeren komme deg til unnsetning. Med et kjapt grep kan du nemlig fjerne alle smulene fra sofaen så lett som bare det. Og du kan også ta hybelkaninene når du først er i gang. Du slipper å finne de store maskinene frem når du bare skal støvsuge smuler og du kan gjøre det akkurat når du har lyst, så lenge du har ladet håndstøvsugeren.

Fungerer også bra på sand

Hvis du har hytte ved vannet, så vet du også hvor irriterende det kan være med sand. Det kommer bare inn overalt. Med en håndstøvsuger hengende i entreen, kan du lett ta sand fra sko, støvler, sokker og strømper før det kommer inn i selve huset. Det er et fantastisk redskap til å holde huset ordentlig rent. Hvis dere ikke passer på, så kommer det nemlig sand med inn. Og så kommer det plutselig i sofaen, sengen og alle andre steder, som dere ikke har lyst til å ha. Stopp sanden allerede i entreen med en håndstøvsuger.

Den er lett å tømme

Håndstøvsugeren samler alt skitt, møkk og selvfølgelig støv i en liten beholder som du lett kan tømme igjen. Det er en av fordelene ved en håndstøvsuger. Det er nemlig ingen støvete støvsugerposer som du skal ta høyde for. Etter hvert bruk kan du bare tømme beholderen i søppelkassen og så er den fin, ren og klar til bruk igjen. Så slipper du at støvet hvirvler opp i ansiktet ditt på samme måte som når du skal tømme en måned gammel støvsugerpose.

Støvsug oftere

Jo oftere du støvsuger, jo renere blir det. Det sier seg selv. Med en håndstøvsuger parat kan du gjøre rent så ofte som du vil. Så lenge det er batteri på kan du støvsuge like mye som du vil. Det er bra hvis du for eksempel sliter med støvallergi eller allergi generelt. Jo mindre du har i hjemmet ditt som kan komme inn i liftveiene, jo bedre er det for pustingen din. Håndstøvsugeren gjør det lettere for deg å holde hjemmet støv- og smulefritt i det lange løp.

Vær oppmerksom på batteriet

Det kan godt ta lang tid å lade opp en håndstøvsuger, så det er ikke så lurt å la den gå helt tom for strøm. Når du er ferdig med å bruke den, er det en god ide å sette den rett i laderen. Hvis du bruker den bare et par minutter av gangen, kan du bruke den i et kontinuerlig flow, hvis du er flink til å lade.

Mange håndstøvsugere har en batteritid på rundt 10-12 minutter. Det høres umiddelbart ikke så lenge ut, men hvis du i gjennomsnitt bare bruker den i 1-2 minutter om gangen, så er det plutselig ganske lenge. Derfor skal du heller ikke å gjøre grundig rent med en håndstøvsuger siden det vil bruke for mye batteri. Ha den klar i laderen til sofaer, bord, stoler og senger, men la gulvet være til en vanlig støvsuger med større sugekraft og batteri.

Har du hørt om 2-i-1 støvsugere?

Hva hvis du kan få både en håndstøvsuger og en trådløs støvsuger i en samlet pakke? Det kan du faktisk. To støvsugere er bedre enn en og det er mange produsenter som Bosch. Electrolux og oBH som har laget sin egen 2-i-1-støvsuger, der håndstøvsugeren kobles til et større stell så du også kan ta gulvet med den.

Batteriet i denne større støvsugeren er bedre og kraftigere, og det betyr at den kan holde like lenge som en vanlig, trådløs støvsuger. Dermed kan du ta hele huset kontinuerlig, i stedet for bare møblene. Du kan også ta gulvene, støvsuge under sofaen og komme rundt på trapper og andre større flater som krever litt mer sugekraft. Bare husk å sette den i laderen når du er ferdig med den, så du slipper å gå tom for strøm midt i alt.