Beste billige støvsugere til under 1500 kr.

Rangeringen er basert på støvsugerens funksjoner, design, pris samt diverse tester.

Vis filter Skjul filter

Maks. pris

0

Merke

Energiklasse

Lydnivå

0

Vekt

0

Ladetid

0

Vurderer du å kjøpe en billig støvsuger?

På denne siden kan du uten problemer filtrere å finne alle de støvsugerne som kan fås til en lav pris – eksempelvis under 1-000 kr. Det er selvfølgelig ikke alle modellene som har fått toppscore på tester, siden de nettopp er så billige som de er. Når det er sagt, så er det faktisk mange av dem som klarer seg ganske bra i det samlede bilde og som gir deg god valuta for pengene.

Du kan derfor være heldig å finne en billig støvsuger som passer perfekt til dine behov her på siden. Den beste modellen er faktisk testvinner som gir deg en god kombinasjon av funksjon og design til en overkommelig pris.

Hva går jeg glipp av med en billig støvsuger?

Som oftest går du glipp av en del funksjoner som auto-off, lys i modellen osv. En annen ting du kan gå glipp av er for eksempel at støvsugeren ikke kommer med særlig mye tilbehør, men dette varierer fra modell til modell.

Det skal også nevnes at selv om en støvsuger befinner seg i kategorien “Billig støvsuger”, er ikke det ensbetydende med at det er en dårlig støvsuger. Eksempelvis kan du med fordel se på noen av de billige støvsugerne som har høy score, og det vil da typisk være kjøp der du får stor valuta for pengene.

Vi vil alltid anbefale at du går inn på modellen og leser mer om den før du eventuelt bestemmer deg for å kjøpe. På den måten er du helt sikker på at du vet alt om modellen det gjelder, og dermed ikke får noen ubehagelige overraskelser når du mottar støvsugeren.

Vanlige støvsugere

Det finnes mange billige, vanlige støvsugere på markedet. Vi har sett litt nærmere på noen av dem, så du kan finne støvsugere til under 1500 kr på det norske markedet.

Electrolux SilentPerformer ESP72

Vi begynner med den stille enden. Med et støynivå på kun 70 db er SilentPerformer en av de mest lydløse støvsugerne på markedet. Andre støvsugere kommer fort over 80 dB, så denne skal du velge på grunn av lydnivået. Med en vekt på 5,6 kg, er det ikke akkurat den letteste støvsugeren, men den har en ledning på 9 meter, hvilket gjør at du har en relativt stor arbeidsradius. Du kan altså nå rundt mange steder i hjemmet uten å måtte skifte stikkontakt.
– Støynivå: 70 db
– Ledningslengde: 9 m
– Vekt: 5,6 kg

Nilfisk Neo R10P05A

Denne sylinderstøvsugeren fra Nilfisk er også forholdsvis vanlig når det kommer til lydnivå hvis man sammenligner med noen av de andre modellene på markedet. Den har en ledningslengde på bare 5 meter og derfor skal du skifte stikkontakt ganske ofte hvis du bor i et stort hus. Den egner seg derfor godt til mindre leiligheter eller rom så du ikke trenger så stor arbeidsradius.
– Støyniveå: 76 db
– Ledningslengde: 5 m
– Vekt: 5 kg

Nilfisk Neo Parquet

Nilfisk har også laget en modell i den helt lydløse enden av skalaen. Med et lydnivå på 64 dB så bråker den ca. like mye som en hyggelig samtalekveld i stuen. Det er hvert fall ikke støyplager. Den har en pose på 2,1 liter, hvilket betyr at den har plass til en del støv og skitt.
– Støynivå: 64 db
– Ledningslengde: 5 m
– Posekapasitet: 2,1 l

Samsung SC4780

Samsung er et kjent merke, men hvis du er lydfølsom er det kanskje ikke akkurat støvsugeren for deg. Lydnivået kommer nemlig opp på hele 83 dB, og det tilsvarer en trafikkert hovedvei. Du vil dog kunne merke at den støvsuger veldig bra, så hvis du skal ha fjernet mye stæv så kan denne være noe for deg. Med en ledningslengde på 6 meter er den også opplagt til leiligheter og mellomstore hus, der du ikke skal skifte stikkontakt så ofte.
– Støyniveau: 83 db
– Ledningslengde: 6 m
– Posekapasitet: 2 l

Hoover BR71_BR10011

Med en prislapp på under 1000 kr., er denne Hoover en av de billigste støvsugerne du kan få tak i. Derfor er den helt opplagt til studentbolig eller hybel. Med en ledning på 5 meter kan du rekke 8 meter rundt. Det er mer enn nok til en liten leilighet. I tillegg veier den bare 4 kg, så det er også en av de letteste støvsugerne på markedet.
– Ledningslengde: 5 m
– Arbeidsradius: 8 m
– Vekt: 4 kg

TriStar SZ-2174

Denne billig støvsuger vinner mye på pris, som ligger under 1000 kr. Det er absolutt billig, og det er vanskelig å finne en billiger støvsuger. Lydnivået ligger på midten, men ledningslengden er bare på 4 meter. Derfor egner den seg best til de som akkurat er flyttet hjemmefra eller bor alene i en liten, men koselig studentbolig.
– Støynivå: 75 db
– Ledningslengde: 4 m
– Posekapasitet: 2 l

Bosch BGBS4POW1

Denne støvsugeren har svært lang arbeidsradius, siden ledningen er på hele 10 meter. Det betyr at du kan bevege deg mellom flere etasjer uten å skifte stikkontakt. Med en støvkapasitet på rundt 4 liter, er det også plass til en hel del støv- Hvis du skal foreta en stor støvsuging over et stort område, så er dette en god støvsuger for deg.
– Ledningslengde: 10 m
– Posekapasitet: 4,01 l
– Vekt: 6 kg

Trådløs støvsuger

En ledningsfri støvsuger er en helt annen type støvsuger. Det sier seg selv. De går på batteri, og det er derfor noen andre ting man skal være oppmerksom på når man skal se på spesifikasjoner. Her betyr batteriets leve- og ladetid plutselig mye mer i tillegg til vekten, som vil være lavere enn med en vanlig støvsuger. En ledningsfri støvsuger gir nemlig mye større bevegelsesfrihet.

Electrolux Ergorapido EER77MBM

Denne støvsugeren fra Electrolux er nesten blitt en klassiker innenfor ledningsfrie støvsugere. Med en brukstid på mer enn 45 minutter og en ladetid på 4 timer, er dette en praktisk støvsuger. Du kan støvsuge hele huset på den tiden. Husk å sette den til lading nårdu er ferdig med den, for 4 timer kan føles som lang tid når man venter på å kunne bruke den ferdig og du mangler støvet i hjørnene.
– Vekt: 2.4 kg
– Batteritid: 45 min
– Ladetid: 240 min
– Kapasitet: 0,5 l

Nilfisk Easy 2 in 1 20V

Normalt pleier ledningsfrie støvsugere å være litt lettere, men med en vekt på 4,5 kg er denne fra Nilfisk like tung som en vanlig støvsuger. Til gjengjeld er ladetiden lav og brukstiden lang, og derfor trenger du ikke planlegge støvsugingen så mye som med andre. Du vil allikevel kunne merke når du beveger deg rundt med den at den er tungere enn andre ledningsfrie støvsugere på markedet.
– Vekt: 4,5 kg
– Batteritid: 50 min
– Ladetid: 180 min
– Kapasitet: 0,6 l

Bosch BBHF214R

Hvis du vil ha en lettere støvsuger som du kan danse rundt med i stuen, så er denne fra Bosch akkurat noe for deg. Med en vekt på under 2,5 kilo, kan du svinge den rundt som du vil. Ladetiden er litt lenger enn hos de andre støvsugerne og du skal vente opptil 5 timer før støvsugeren er helt ladet opp.
– Vekt: 2.4 kg
– Ladetid: 300 min

Ariete Cordless 22V

Dette er kanskje et merke som du ikke har hørt om, men det betyr ikke at de ikke produserer kvalitet. Når det kommer til vekt og batteri, er denne støvsugeren ganske normal. Den skiller seg ut fra andre når det kommer til kapasiteten for støv og skitt. Normalt ligger den på ca. En halv liter, men med 0,8 liter kan du ta litt mer enn du pleier. Hvis du synes du skal tømme beholderen i din ledningsfrie støvsuger altfor ofte, kan det være denne ledningsfrie støvsugeren som du leter etter.
– Vekt: 2.4 kg
– Batteritid: 48 min
– Ladetid: 300 min
– Kapasitet: 0,8 l

Bosch BHN14N

Til en pris for 469 koner kan du faktisk også anskaffe deg en håndstøvsuger. Her skal du være oppmerksom på, at batteriet er mye mindre enn på en ledningsfri støvsuger og derfor ikke holder på batteriet like lenge. Du kan derfor regne med en ladetid på 16 timer. Til gjengjeld veier den bare litt mer enn en liter melk, og derfor er den handy, smart og veldig lett å bruke. Bare husk å lade den.
– Vekt: 1,2 kg
– Batteritid: 12 min
– Ladetid: 960 min