Beste 2 i 1 støvsugere i test

Rangeringen er basert på støvsugerens funksjoner, design, pris samt diverse tester.

Vis filter Skjul filter

Maks. pris

0

Merke

Energiklasse

Lydnivå

0

Vekt

0

Ladetid

0
#1
Philips XC8045/01. 4 stk. på lager
Philips XC8045/01
Sugeevne 65
Strømforbrug 70
Støjniveau 65
Design 68
Dagens beste pris 4.399 kr
Til butikk
#2
Bosch Flexxo 2in1
Sugeevne 65
Strømforbrug 65
Støjniveau 65
Design 64
Dagens beste pris 2.984 kr
Til butikk


Hva er en 2-i-1 støvsuger?

En 2-i-1 støvsuger er en håndstøvsuger med mulighet for at den lille håndstøvsugeren kan kobles til et større skaft, og dermed kan støvsugeren også brukes til å støvsuge på gulvet i stedet for kun på bord, skap mm.

Fordelen er selvfølgelig at støvsugeren kan kombineres så den kan brukes både som en håndstøvsuger til små ting, men også brukes til vanlig støvsuging av gulv. Hvis du vil bruke den til vanlig støvsuging, så kan du lese neste avsnitt. Det er nemlig noen helt bestemte ting som du skal være oppmerksom på.

Skal du kjøpe en vanlig håndstøvsuger eller en 2-i-1?

Det kommer helt an på hvilket behov du har når det kommer til støvsuger. Hvis du bare skal støvsuge smuler, mel og andre lette ting, så kan du velge begge typer. Vi anbefaler dog ikke at man kjøper en 2-i-1 håndstøvsuger for å erstatte ens tradisjonelle støvsuger helt, det skal utelukkende kjøpes som et supplement til en vanlig støvsuger.

Hvis det er fordi du ønsker å erstatte din vanlige støvsuger, så anbefaler vi, at du i stedet ser nærmere på trådløs støvsuger. Disse er designet på samme måte som en 2-i-1 støvsuger, men den store forskjellen her er at den kun fungerer som en vanlig støvsuger, og den ikke kan fra eller tilkobles en håndstøvsuger. Fordelen er så at det er plass til et større batteri, og dermed har den og mye bedre sugeevne.

Hvorfor skal du velge en 2-i-1 støvsuger?

Du skal velge en 2-i-1 støvsuger, hvis du gjerne vil ha alt. Du får 2 støvsugere i 1. Tenk på det. Du har mulighet for å støvsuge på ikke bare èn, men hele to måter. En håndstøvsuger er opplagt til å ta smulene i sofaen når du sitter og spiser chips. Det kommer smuler overalt og en håndstøvsuger kan hjelpe deg med å få det opp.

En trådløs støvsuger gir deg friheten til å valse rundt og gjøre rent mens du hører på yndlingsmusikken din. Trådløse støvsugere gir deg en bevegelsesfrihet til å komme rundt i hele huset uten å skulle bekymre deg om hvor den nærmeste stikkontakten er. Det kan være veldig irriterende når ledningen ikke er lang nok til at du kan ta det som ligger i hjørnene. Så du blir også mye grundigere med en trådløs støvsuger.

Med en 2-i-1 støvsuger kan du få alt: Avslapning i sofaen, der du kan støvsuge opp etter deg selv og svingommen med støvsugeren rundt i hele stuen. Det er en praktisk løsning som gir deg alt det du skal ha med bare en støvsuging. Både til møbler som sofaer, stoler og senger til gulv, trapper og så videre.

Hva skal du se etter når du skal finne den beste 2-i-1-støvsuger?

Det er mange funksjoner du skal ta med i vurderingen, når du skal finne din neste 2-i-1 støvsuger. Når forbrukertilsynet og andre uavhengige instanser tester støvsugere, så gjør de det også ut fra forskjellige kriterier.

Sugeevne

Her er det evnen til å suge som er i fokus. Hva er en støvsuger som ikke kan suge, kan man jo spørre seg selv. Det er jo den viktigste funksjonen en støvsuger kan ha. Men noen støvsugere er bedre enn andre. Eksempelvis er problemet med en god, gammeldags støvsuger med pose, at den mister sugeevnen jo mer skitt og støv som fylles opp i posen.

Det var også dette problemet som en entreprenør prøvde å løse på slutten av 1970-tallet. Dette endte med Dyson-støvsugeren. Det er en sentrifuge som skaper trykk og suger i stedet for. Med denne teknologien mister ikke støvsugeren evnen til å suge som andre støvsugere gjør. Derfor rangerer de også høyt når det kommer til sugeevne, og de er typisk også litt dyrere enn vanlige støvsugere.

Holdbarhet (aksjonstid)

Når vi snakker om holdbarhet, kan det selvfølgelig forstås på flere måter. Den handler både om støvsugerens evne til å holde i flere år, men vi også se på hvor lenge batteriet holder. Det største problemet med en 2-i-1 støvsuger vil alltid være batteriet. Den fra Electrolux kan eksempelvis støvsuge i cirka 20 minutter før den skal lades opp igjen. Den fra Nilfisk kan holde tre ganger så lenge, altså 60 minutter. De andre legger seg et sted imellom.

Ladetiden for begge to er allikevel på 300 minutter, hvilket svarer til 5 timer. Husk derfor alltid å lade opp 2-i-1 støvsugeren din i god tid før du tar en vals med den. Det kan være frustrerende med alt støvet i hjørnene som bare ligger og venter på deg, som du skal vente i flere timer på å få støvsuget opp. Hvis du har en fullt oppladet støvsuger, har hybelkaninene ingen sjanse.

Andre 2-i-1 støvsugere har en ladetid som er langt mindre på 180 minutter. En Nilfisk Easy har eksempelvis en ladetid på 3 timer og aksjonstid på 50 minutter. Det er derfor verdt å undersøke hvor lenge hver støvsuger kan holde, siden forskjellen varierer fra merke til merke og brand til brand.

Energiforbruk

Stort sett alle 2-i-1 støvsugere går på litium-ion-batterier. Det står ofte under forkortelsen Li-Ion under spesifikasjoner, og det er et av de de beste ladbare og energivennlige batteriene på markedet. Fordelen med et sånt batteri er den raske ladetiden og den lille plassen som batteriet opptar på støvsugeren. Støvsugere bruker mye energi og for å få så mye ut av så lite så er litium-ion-batterier en nødvendighet.

Et litium-ion-batteri har maksimalt output hele tiden i motsetning til andre batterier som falmer i styrke, jo mer utkjørt batteri er. Fordelene ved denne type batteri er mange:

● Lenger levetid
● Ingen utskifting av batteri
● Lavere energiforbruk
● Sparer plass
● Bedre sikkerhet

Når du kjøper en 2-i-1 støvsuger, så får du altså den beste teknologien på markedet når det handler om støvsugerbatterier.

Design

Mange 2-i-1 støvsuger holder seg til det samme designet som utgangspunkt. Som vi alle vet, er ikke utseende alt, men for deg som gjerne vil bevare en stilren tone i hele hjemmet ditt, kan en 2-i-1-støvsuger fullende looket. De designes ofte etter samme mal: et støvsugerhode med lang hals, håndtak, avtagbart brett og batteri. Batteriet er til gjengjeld så lite at man ikke legger merke til det.

Noen merker er allikevel mer opptatt av design og tidløshet enn andre. Et eksempel er Electrolux som er kjent for sitt elegante, svenske design, mens Bosch klarer seg bedre på praktiske parametere. I utgangspunktet så ligner de hverandre, så uansett hvilken 2-i-1 støvsuger du velger, så får du en støvsuger som holder stilen i fremtiden også.

Lydnivå

Mange støvsugere kan være plagsomme fordi de bråker for mye. 2-i-1 støvsugere er ikke noe unntak, men det er forskjell på hvor de ligger i lydnivå. For eksempel vil Electrolux Ergorapido typisk ligge på 79 dB, mens en tilsvarende fra Philips ligger høyere på 84 dB. Det er altså stor forskjell, selv om det virker som lave tall. Hvis du skal ha en lydløs støvsuger på under 60db, så skal du finne en annen type støvsuger.

Noen av Electrolux’ modeller kommer allikevel helt ned på 75 dB, hvilket må sies å være en ganske merkbar forskjell fra de mest støyende på markedet. Derfor skal du ta høyde for desibeltallet når du finner din neste 2-i-1-støvsuger, siden det kan være ekstremt stor forskjell på dette. Hvis du er spesielt lydfølsom, vil du kunne merke en stor forskjell med en gang.

Brukervennlighet

Når det kommer til 2-i-1 støvsugere så vinner den mye på brukervennlighet. Det er en praktisk støvsuger som kan komme til i hjørner, der en vanlig støvsuger med ledning kan være litt klossete å komme rundt med. Med en håndstøvsuger tilkoblet, kan du også ta stoler, sofaer, senger og andre overflater som en vanlig støvsuger ikke kan håndtere. Derfor vinner en 2-i-1 støvsuger på brukervennlighet fremfor alt.

Vekten på støvsugere kan også variere en hel del. En 2-i-1 støvsuger vil alltid være lettere enn en vanlig støvsuger som du setter i stikkontakten. Til gjengjeld kan vekten variere enormt mye når det kommer til støvsugere i denne klassen. En Nilfisk Easy kan veie omkring 3,5 kg, mens en Electrolux Ergorapido har en kampvekt på 3,2 kg. Vekten betyr veldig mye når det kommer til hvor lett støvsugeren er å manøvrere, hvis du vil ha den ultimate bevegelsesfriheten – så er dette helt klart verdt å legge merke til.

Eksempelvis veier en Bosch BBHF2014G helt ned til 2,4 kg. Det betyr at du kan ta den med deg rundt akkurat som du vil. Vekten betyr enormt mye for brukervennligheten av en støvsuger og det er en av grunnene til at folk velger å kjøpe en 2-i-1 støvsuger fordi det gir dem en følelse av at de kommer til alle stedene i hjemmet.

Derfor skal du kjøpe en 2-i-1 støvsuger

Du skal kjøpe en 2-i-1 støvsuger, fordi den gir deg noen helt andre støvsugermuligheter enn en vanlig støvsuger. Med håndstøvsugeren kommer du rundt i senger, sofaer, på stoler og bor dog aldri har det vært lettere å ta småting som smuler og lignende. I tillegg kan du få bevegelsesfriheten med en ledningsfri støvsuger. Dette er avgjørende, hvis du gjerne vil se støvsugingene som en lek.

I tillegg slipper du for posen. I tillegg til å være ledningsfri, så er nemlig en 2-i-1 støvsuger også poseløs. Det betyr at hvis du skulle komme til å støvsuge en Lego-kloss eller små leker, så kan du lett finne det i beholderen igjen, når du skal tømme den for støv.
En pose er vanskelig å håndtere, og den støver ekstremt mye når man åpner for den. Hvis du skal lete etter ting du har mistet, så er ikke en støvsugerpose det du har mest lyst til å åpne hvis uhellet er ute.

Fordelene ved en 2-i-1 støvsuger er altså mange:

● Bevegelsesfrihet
● Lett å støvsuge
● Ingen stikkontakter eller ledninger
● Holdbarhet på opptil 1 time
● Ladning på ned til 3 timer
● Fleksibilitet
● God sugeevne
● Fornuftig strømsparing

Det er altså flere gode grunner til å velge en 2-i-1 støvsuger. Som nevnt over så kan det være en god ide å velge en 2-i-1- støvsuger som supplement til din vanlige støvsuger. En vanlig støvsuger er nemlig veldig god når det kommer til vanskeligere ting som jord eller glass. Her vil sugeevnen på en ledningsfri eller 2-i-1 støvsuger komme til kort, fordi den går på batteri.

Hvis det til gjengjeld handler om lettere ting som støv eller smuler, så er en ledningsfri støvsuger minst like god som en vanlig støvsuger. Du kan også holde støvet nede på et minimum i dagligdagen med en 2-i-1 støvsuger. Derfor er den et strålende supplement til den daglige rengjøringen hjemme.